Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne strani www.center-kinesis.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

www.center-kinesis.si je spletna stran, ki jo upravlja podjetje Ordinacija Gašperlin Dovnik, d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani www.center-kinesis.si pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.


DOSTOPNOST INFORMACIJ (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s po prodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve,
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in ostale stroške,
 • način plačila in uveljavitve storitve,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

NAČINI PLAČILA

Na spletni strani www.center-kinesis.si ponudnik omogoča plačilo z gotovino na licu mesta, kjer se vadba izvaja.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA

Uporabnik ima pravico do odstopa od sklenjene pogodbe. Rok za odstop od sklenjene pogodbe je 14 dni in začne teči z dnem sklenitve pogodbe. V primeru odstopa bo ponudnik uporabniku najkasneje v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe vrnil že vplačan znesek. Če gre za stornacijo mesečne vadbe, uporabnik pa je en obisk že koristil, se mu vrne sorazmerni delež vrednosti skupinske vadbe z odštetim obiskom.


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.


REKLAMNA ELEKTRONSKA SPOROČILA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo kot takšne označene ter z jasno določenimi pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti storitev, število prostih mest in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo storitve.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice ne-izključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o storitvah, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva.


PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko na številko 051 260 464 ali po elektronski pošti na info@center-kinesis.si 

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


AVTORSKE PRAVICE

Storitve Gibalno terapevtskega centra Kinesis so avtorsko zaščitene, zaščita je last podjetja Ordinacija Gašperlin Dovnik, d.o.o.. Prav tako so objavljene vsebine last podjetja Ordinacija Gašperlin Dovnik, d.o.o.

Med avtorska dela sodijo predvsem vsebine na spletni strani, prispevki na blogu, članki, zvočno in slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno.

Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti Ordinacije Gašperlin Dovnik, d.o.o. je prepovedano.


OSEBNA IZKAZNICA PONUDNIKA

Naziv: Ordinacija Gašperlin Dovnik, d.o.o.

Naslov: Jenkova ulica 20, 3000 Celje

E-pošta: info@center-kinesis.si

Telefon: 051 260 464

Identifikacijska številka za DDV: 89999584

Davčni zavezanec: NE

Banka in transakcijski račun: SI56040010049619078 (NKBM)