Gibalno terapevtski center Kinesis

Limfna drenaža se zelo svetuje kot terapija po lepotnih posegih, kot so lifting obraza, rinoplastika (operacija nosu), bleferoplastika (operacija vek), operacija ušes, itd.

Po posegu pogosto nastane oteklina in bolečina. Oboje uspešno zmanjšujemo z izvedbo ročne limfne drenaže po dr. Voddru.

Kako limfni sistem deluje?

Limfni sistem nima črpalke, ki bi poganjala limfo po limfnih žilah, tako kot srce, ki poganja kri po žilah. Tok limfe je odvisen od lastne motorike limfnih žil, ki pa je zelo počasna (6 do 10 kontrakcij na minuto), večji del pa je tok limfe odvisen od nas samih. Od našega gibanja, izvedbe ročne limfne drenaže,..


Naloga limfnega sistema je, da vsrka iz tkiva odpadne snovi , ki senne morejo vsrkati v krvne kapilare.
Odpadne snovi limfni sistem v bezgavkah prečisti, filtrira, da se lahko zopet vrnejo nazaj v krvni obtok.

Pridobljeno 7.11 iz https://www.eastsussexmassage.co.uk/zone-face-lift/

Kako nam pomaga po lepotnih operacijah?

Po operaciji se v tkivu začne nabirati tekočina in odpadne snovi zaradi poškodbe tkiva in prekinitve limfnih poti. Temu rečeno oteklina ali edem. Tega je možno uspešno in hitro zmanjšati z izvajanjem limfne drenaže po dr. Voddru. Več o tem https://center-kinesis.si/rocna-limfna-drenaza/

Metoda temelji na nežnih, ponavljajočih gibih, kar pomaga, da se tekočina hitreje premika naprej in na ta način drenira vezivno tkivo. S tem pripomoremo k hitrejšemu okrevanju, zmanjšanju oteklin ter bolečin.

Pospeši torej celjenje po lepotnih operacijah, zmanjša oteklino, zmanjša občutek zategnjenosti obraza, »mravljinčenja« in drugih neprijetnosti.

Rezultati se čutijo že po prvi terapiji, kjer prejmete tudi napotke glede pogostosti izvajanja ter drugih ukrepov, ki se jih lahko poslužujete po terapiji in še izboljšate rezultate.

Za več informacij nam pišite na info@center-kinesis.si ali nas pokličite na 051 260 464.

Deli ta članek

Brezplačen posvet