Gibalno terapevtski center Kinesis

Ekipa

Maruša Dovnik Augustinčič

Sem Maruša Dovnik Augustinčič, magistrica kineziologije in vodja Gibalno terapevtskega centra Kinesis. Moje življenje je že od nekdaj povezano s športom, zato sem se tudi odločila za študij na Fakulteti za šport.

V Gibalno terapevtskem centru Kinesis vodim terapevtske ter druge skupinske in individualne vadbe. Sem avtorica številnih izobraževalnih programov za podjetja, kjer preko delavnic, predavanj in skupinskih vadb zaposlene ozaveščamo o pomembnosti zdravega življenjskega sloga in preventive.

Znanje redno nadgrajujem z dodatnimi izobraževanji, aktivnimi udeležbami na seminarjih ter pisanjem strokovnih člankov s področja kineziologije in rehabilitacije.

Darja Gašperlin Dovnik

Darja Gašperlin Dovnik dr. med. je specialistka ginekologije in porodništva in direktorica Ordinacije Gašperlin Dovnik, d.o.o.

Že od leta 1995 je zasebnica s koncesijo za opravljanje pregledov s področja ginekologije in
porodništva ter ultrazvočne preglede. Več o njeni dejavnosti si lahko preberete na spletni strani www.nuhalna-svetlina.com

Leta 2000 je odprla center za merjenje kostne gostote na DEXA napravi, ki se nahaja v Zdravstvenem domu Celje. V sklopu meritev svetuje tudi primerno zdravljenje, prehrano in gibanje ter ob morebitni diagnozi napoti na nadaljnjo obravnavo v naš center.

Ves čas se strokovno izpopolnjuje preko udeležbe na svetovnih in evropskih ginekoloških kongresih in kongresih o osteoporozi, osteoartritisu in mišično skeletnih boleznih.

V Gibalno terapevtskem centru sodeluje kot svetovalka s področja nosečnosti in osteoporoze. Stranke centra se lahko nanjo obrnejo glede kakršnihkoli vprašanj s tega
področja.

Anja Andrenšek

Sem diplomirana kineziologinja, kmalu tudi magistrica kineziologije. Gibanje in delo z ljudmi vseh starostnih skupin me v različnih oblikah spremlja že celo življenje, zato sem se odločila za študij kineziologije, ki je združil vse moje interese.

V zadnjem času sem svoje znanje poglobila na področju preventivne vadbe in njenih učinkov na zdravje ter telesno pripravljenost.

V Gibalno terapevtskem centru Kinesis vodim vadbe za starejše, nosečnice, vadbe po porodu in vadbe za zdravo hrbtenico.

Nuša Novak

Sem Nuša Novak, diplomirana fizioterapevtka. V Gibalno terapevtskem centru Kinesis izvajam protibolečinske masaže, trigger point terapije in druge fizioterapevtske pristope. 

Svoje znanje ves čas nadgrajujem z dodatnimi izobraževanji na področju preventive in rehabilitacije poškodb, glavno pozornost pa posvečam ženskam v prenatalnem obdobju pa tudi v času po nosečnosti.

O centru

Gibalno terapevtski center Kinesis se nahaja v Celju na Jenkovi ulici 20 v neposredni bližini Zdravstvenega doma Celje in Splošne bolnišnice Celje. V centru delujemo magistri kineziologije in diplomirani fizioterapevti, ki smo usposobljeni za delo na področju rehabilitacije, preventive pred poškodbami ter za izvajanje skupinskih, individualnih vadb ter terapij.

Naše delo temelji na osebnem pristopu, zato se z vsakim novim udeležencem najprej pogovorimo, skupaj določimo vadbene cilje in odgovorimo na vsa morebitna vprašanja. Vse vadbe potekajo v manjših skupinah do 8 oseb – le tako se lahko resnično posvetimo vsakemu udeležencu posebej.

Verjamemo, da bo v našem centru vsak našel nekaj zase, vadba v manjših skupinah in pod strokovnim nadzorom, pa vas bo zagotovo prepričala!