Vadba pri osteoporozi

Ohranite lepo držo in močne kosti tudi v starosti!

Pri osteoporozi  gre za sistemsko skeletno bolezen, za katero je značilna nizka vrednost kostne mase ter povečana krhkost kosti in občutljivost na zlome.

Zelo je pomembna redna, predvsem pa pravilna telesna aktivnost, ki bo omogočila izboljšanje kostne gostote in posledično kvalitete življenja. Zato smo v Centru Kinesis zasnovali strokovni program vadbe za osteoporozo.

Kaj je cilj?

Kako postavimo diagnozo?

Diagnozo osteoporoze se lahko postavi z meritvijo kostne gostote na DEXA aparatu, kjer se izmeri gostota kosti na štirih ledvenih vretencih, kolku in / ali podlakti.Diagnozo lahko postavite z meritvami v Ordinaciji Gašperlin Dovnik, d.o.o., kjer ob pregledu dobite tudi specialistično svetovanje o zdravljenju ali preventivnih ukrepih.Za več informacij obiščite spletno stran ordinacije oziroma pokličite na telefonsko številko 041 755 401 ali 03 543 4434.

Kako začnem?

Ker naše delo temelji na osebnem pristopu, vsakemu udeležencu svetujemo BREZPLAČEN POSVET, kjer vam bo na voljo predstavitev programa. Takrat boste kineziologu povedali svoje želje in skupaj bosta določila vadbene cilje ter potek programa.

Kako poteka skupinska vadba?

Vsaka vadbena enota traja 60 minut in se začne s kratkim aerobnim ogrevanjem, ki mu sledi izvajanje krepilnih, ravnotežnih ter koordinacijskih vaj.Za vadbo uporabljamo lahke uteži, elastične trakove, pilates in velike žoge, ravnotežne blazine in druge pripomočke, s katerimi je vadba še bolj zabavna in učinkovita!Skupinske vadbe za osteoporozo potekajo v manjših skupinah do 8 oseb.

MESEČNA SKUPINSKA VADBA

44
  • 1 krat tedenska vadba, 4 obiski

MESEČNA SKUPINSKA VADBA

59
  • 2 krat tedenska vadba, 8 obiskov

Kaj pa individualne vadbe?

Za vse tiste, ki so še posebej krhki in šibki, imajo posledično visoko tveganje za padce in zlome se priporoča individualna obravnava. Individualni pristop se svetuje tudi vsem tistim, ki raje vadijo samostojno in želijo, da se terapevt posveti samo njih.

Individualna obravnava osteoporoze

47
  • prilagojena posamezniku